Wifi is haast niet meer weg te denken. Iedereen heeft tegenwoordig gemak van een draadloos netwerk. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er ook klachten kunnen ontstaan door straling van wifi. Wat kunnen de mogelijke gevolgen zijn en welke symptomen kunnen optreden als iemand gevoelig is voor deze elektromagnetische straling?

Mogelijke klachten door wifi straling

Er zijn uiteenlopende klachten die kunnen worden toegeschreven aan straling van wifi. Een veelvoorkomende klacht is hoofdpijn. Sommige mensen ervaren een drukkend, zeurend gevoel in hun hoofd na lange blootstelling aan wifi straling. Daarnaast worden ook vermoeidheid en concentratieproblemen regelmatig genoemd door mensen die gevoelig zijn voor elektromagnetische straling.

Niet alleen hoofdpijn en vermoeidheid horen bij de klachten. Ook slaapproblemen komen voor. Sommige personen melden dat zij moeite hebben met in slaap vallen of dat ze ‘s nachts vaak wakker worden. Verder wordt er ook gesproken van tintelingen in de huid, oorsuizen en hartkloppingen. Hoewel deze symptomen door uiteenlopende oorzaken kunnen komen, staan ze ook in verband met blootstelling aan wifi straling.

Onderzoeken en meningen

Over het effect van wifi straling op de gezondheid zijn er verschillende opvattingen en onderzoeken. Sommige onderzoeken wijzen uit dat er geen directe gezondheidseffecten zijn, terwijl andere juist benadrukken dat langdurige blootstelling wel schadelijk kan zijn. Wetenschappers zijn er nog niet over uit. Dit houdt het onderwerp natuurlijk complex en soms verwarrend voor de consument.

Wat wel duidelijk is, is dat sommige mensen een gevoeligheid hebben voor elektromagnetische straling. Deze aandoening, ook wel elektrogevoeligheid genoemd, is niet officieel erkend als medische diagnose, maar dat maakt de klachten van de betrokkenen niet minder echt. Mensen die hier last van hebben, zoeken vaak naar manieren om hun klachten te verminderen, zoals bescherming tegen straling.

Hulp en oplossingen

Gelukkig zijn er verschillende manieren om klachten door straling te verminderen. Een van de manieren is het gebruik van beschermende producten zoals de anti-straling sticker. Deze stickers kunnen op elektronische apparaten worden geplakt en beweren de straling te verminderen. Hoewel de effectiviteit hiervan niet wetenschappelijk is bewezen, geven sommige mensen aan dat ze verlichting van hun klachten ervaren.

Een andere manier om stralingsklachten te beperken, is om de blootstelling aan wifi te verminderen. Dit kan door de router ‘s nachts uit te schakelen of door apparaten zoveel mogelijk met een kabel aan te sluiten. Verder kan men kiezen voor routers met een lagere stralingsintensiteit. Ook afstand bewaren van de router kan helpen. Hoe dichter je bij de stralingsbron zit, hoe meer straling je ontvangt.

Zorg voor jezelf

Het is belangrijk om alert te zijn op de signalen van je lichaam. Wie denkt last te hebben van wifi straling, doet er goed aan te luisteren naar wat het lichaam aangeeft. Moeite hebben met concentreren of slapen kan wijzen op gevoeligheid voor straling. Het kan helpen om eens een week zonder wifi door te brengen en te kijken of klachten verminderen.

Het is dus niet onverstandig om stil te staan bij het gebruik van wifi en andere draadloze apparaten. Je lichaam en je gezondheid komen op de eerste plaats. Door beschermingsmaatregelen toe te passen en bewust om te gaan met straling, kunnen klachten afnemen. Zorg goed voor jezelf en wees bewust van de mogelijke effecten van wifi straling op je welzijn.